climb4

Venter på at vi skal klatre i treet.

Treklatring er en spennende måte å holde seg sunn og aktiv. Høyt på bakken, eller i luften, endres perspektivet ditt. Hvis du vet hvilket utstyr du trenger, hvordan du beskytter og ikke skader trær, hvis du vet hvordan du klatrer dem trygt, kan du forestille deg hvor høyt du kan nå. Freden du kan finne. Du trenger ikke være idrettsutøver for å gjøre dette!

Klatring av trær var min favoritt i mitt senere liv. Er det ikke så spennende å berøre bakken? Jo høyere jeg går, jo bedre står jeg opp. Selvfølgelig, selv i etterlivet, vet jeg veldig godt at jeg tar livet mitt i mine egne hender. Og hjemmet kan klatre med tau, hvor fantastisk det er å binde. Å vite at vi trygt kan klatre opp på det høyeste treet uten å risikere livene våre er utrolig.

Katta ble med ned da tretoppen falt

Å klatre i et tre betyr å klatre i en kvist av tre og bevege seg på kalesjen. Mange vet ikke engang at det er en ekte sport. Imidlertid anses det bare å være en av de siste 20 årene. Dine grunnleggende krav er tau, seler og hjelmer. Det er det. Hvis du ikke er i form, trenger du ikke bekymre deg. Hvis du kan hoppe over eller hoppe, kan du klatre i trær. Selv de sunneste kan gjøre det. Så morsomt!

Treklatring har veldig gode fordeler. Det er en god måte å trene på. Du kan finne muskelgrupper som du aldri har lagt merke til. Hvis området ditt har gode trær og mange trær, vil landskapet ditt fortsette å endre seg. Vil legge til litt spenning for å trene. Det er kjedelig. Høyt på bakken, eller midt i luften, endres perspektivet ditt. Fra et fugleperspektiv er selvfølgelig verden et annet sted. Hvem vet at hvis du bare klatrer i et tre, vil du innse hva det er hele livet ditt. Bortsett fra den opprinnelige investeringen i utstyr, er det egentlig ikke så mye andre penger å tjene pengene dine. Du trenger ikke bruke ekstra penger på å bruke klatrestrukturen. Trær er rundt oss, nesten hvor som helst, når som helst på året.

Tiden ute for lang juletretradisjon

Fordi du vil håndtere en storstilt aktivitet direkte, må visse regler eller sikkerhetstiltak følges for å respektere livet og respektere sporten. Den viktigste regelen involverer deg selv. Det er et tagget tau å ta et skritt. Hold med andre ord kontakten med tauet. Husk aldri høsten. Ikke bare stol på deg selv for å lære hvordan du gjør det. Få opplæring fra kvalifiserte forelesere. Bruk riktig utstyr og ha riktig utstyr, uavhengig av grunnleggende utstyr. Ikke klatre i et tre med grener nær ledningen. Ikke ta den risikoen. Elektrisk støt er et tragisk tegn på fullstendig tilsidesettelse av sikkerhet. Det er helt unngåelig.

Å beskytte trær og deres naturlige miljø krever sine egne sikkerhetstiltak. Når du bestemmer deg for å klatre i et tre, må du kontrollere det grundig for tegn på fare eller svakhet før du klatrer. Hvis du merker at noe ser ut til å være galt, fortsett. På den annen side, hvis du gjør det, vil du kanskje bruke Cambim-spareren. De beskytter den tynne barken mot tauet. Avhenger av treet du velger. Og vær så snill å ikke skade et tre villig, spesielt ved å bruke tuppen av benet eller annen erkjennelse, du vet at treet må være skadet for å bli brukt (for eksempel Gaff). Du vil ikke etterlate lavsårede trær rundt deg. Respekter denne sporten og respekter treet.

Noen ganger kan det hende du må beskjære noen grener med bare noen få linjer. Vær forsiktig, spesielt med døde grener. Forsikre deg om at alle klatrere er klare. De fallne grenene skal falle uhindret til bakken. Eller du kan bruke noen av de beskjærte grenene som søppelfylling i nærliggende områder.

Vær oppmerksom på levekårene på det gamle voksende treet. Et spesielt plantesamfunn kan bli funnet hvor som helst på eller i nærheten av treet. Ikke stopp det. Hekkende dyr og deres reir må holdes lavt hver for seg. Vær oppmerksom på bakkedekslet under og rundt treet. Vær forsiktig så du ikke skader planter som kan være delikate eller sjeldne.

Hvor mange valg har du når du trenger å forbedre deg. Hvis du vil være en gratis klatrer, ikke bare en klatrer (haha! Du får ikke hjelp av det. Som en gratis solo klatrer trenger du ikke å bruke tau i det hele tatt. Jeg gjentar: Ingenting i det hele tatt. Livet ditt er egentlig i dine egne hender. Men du bestemte deg for å bli en klatrer, så du ikke vil gå. Fokuset ditt er å klatre i trær med tau.

Det er tre grunnleggende teknikker for å klatre i trær med tau. Det er single rope technology (SRT), double rope technology (DRT) og blyklatringsteknologi. I SRT brukes triggerlinjen for å nå den høye grenen. Dra deretter klatretauet over grenen og fest det på plass. Så går du ombord på klatretauet. Bruk DRT, bruk SRT for å oppnå høy gren.