climbing

Grunnleggende kunnskap om isklatring.

Isklatring ligner på fjellklatring i noen henseender, fordi det involverer teknikker for å håndtere vertikale eller nesten vertikale stigninger, men selv om det er mange metoder, og til og med noen gir som brukes til isklatring, ligner fjellklatring, er det noen spesielle forskjeller i isklatring. , På grunn av isens natur. Generelt vil isklatrere klatre på is (en del av en is der isen flyr ned fra siden av breen i relativt rask hastighet for å danne en jevn overflate), frosne fossefall og vannfrosne bergflater. Konsistensen av is kan variere sterkt avhengig av været og hvilken type is som blir klatret – alpin is er dannet av nedbør på et fjell og klatres vanligvis som en del av fjellklatring, mens vannisen kommer fra frysing om vinteren Strømmende vannkilde.

Klatrekurs- klatring på egne sikringer

I likhet med fjellklatring bruker isklatrere et tausystem som er koblet til en slags sele, kobler det til et tildekkingssystem, slik at de kan frigjøre tauet på en kontrollert måte (og forhindre at tauet løsner i tilfelle et fall), og bruke forskjellige verktøy Koble til klatreflaten så fast som mulig. Når man klatrer på is, bruker folk vanligvis støvler med tang – piggene på bunnen av støvlene brukes til å få bedre trekkraft når de krysser isen, og piggene på forsiden av støvlene brukes til å forbedre stabiliteten mens de klatrer rent. Is. Isklatrere bruker isøkser for å hjelpe dem med å klatre isøkser har flere bruksområder, og kan til og med være det eneste klatreutstyret for enklere klatring. Når du går langs isflaten, kan isøksen brukes som en stabilisator, og når du klatrer øksen, kan den brukes som et sverd. Du kan svinge isøksen på toppen av hodet, og sette pickupen inn i en høyere ishøyde, slik at klatreren kan trekke seg selv Lengre isoverflate.

Kile klatring

Selv om fjellklatrere vanligvis legger inn pigger på den ene siden av fjellflaten for å hjelpe dem med å klatre, kan det føre til at isen blir ustabil. Dette fører til bruk av hule isskruer og V-gjengesystemer (to kryssende hull er kjedelige i isen, tauet kjøres inn i det ene hullet og det andre hullet). Nylig vær må vurderes mens du klatrer på is, fordi overflaten kan være jevnere eller mindre stabil på grunn av nedbør som har skjedd de siste dagene. Selvfølgelig har fjellklatrere flere elektroder og varmeisolasjonsmaterialer enn fjellklatrere. Isklatring kan være veldig gøy, og det gir store utfordringer. I noen tilfeller er det mer ekstremt enn fjellklatring, noe som gjør det til en av de mest ekstreme utendørssportene i verden!