Legg ut på en klätterresa

klätterresaFor den eventyrlystne fjellklatrer er det alltid en utfordring å velge sitt neste reisemål deretter ut på en klätterresa. For de som vil unngå det dødelige K 2 og Mount Everest, finnes det mange andre fjell som kanskje er mindre kjente, dog verdt å oppleve. Her er en liste over noen reisemål som garantert vil by på eventyr!

Reisemål for deg som vil ut på en klätterresa

1. Matterhorn, Sveits. Øverst på listen over reisemål for en klätterresa ligger fjellet som gav formen til sjokoladen «Toblerone». Fjellet, som ligger i hjertet av Alpene, når 4,478 moh. og ble først besteget i 1865.

2. Imja Tse/Island Peak, Nepal. Med sine 6,189 høydemeter byr dette fjellet på en utfordrende, men ikke teknisk krevende klätterresa som har blitt populær bl.a. pga. av sin nydelige utsikt mot Mount Everest.

3. Kilimanjaro, Tanzania. Kilimanjaro når rundt 5,899 moh. på det høyeste, og er et av verdens mest kjente klätterresa – så vel som Afrikas høyeste punkt. Den utdødde vulkanen ble først besteget i 1889. De enkleste rutene kan gås av enhver person med normal fysisk helse og krever ingen erfaring fra fjellklatring. Omlag 15,000 mennesker forsøker å nå toppen hvert år – bare 30 % lykkes.

4. Yala Peak, Nepal. Yala Peak er et av de enkleste målene for en resa i Himalaya. Med sine 5,520 moh. gir dette fjellet en nydelig utsikt over Shishapangma (8013m), det høyeste hellige fjellet i Tibet.

5. Galdhøpiggen, Norge. Dette er det høyeste fjellet Nord-Europa og når 2,469 moh. Denne klätterresa er relativt enkel for folk i normalt god form, og tar ca. 6-7 timer å gå fra Juvasshytta.

6. Trolltunga, Norge. «Trolltunga» ligger 1100 moh, 700 meter over Ringedalsvatnet, og er en steinformasjon som står horisontalt ut fra fjellet. Mange velger å ta denne klätterresa «via ferrata».

7. Kjeragsbolten, Norge. Fjellplatået Kjerag ligger på ca. 1110 moh. i Rogaland fylke og er en populær klätterresa. Ca. 1,4 km sør-vest fra toppen av Kjerag ligger Kjeragsbolten, en blokk som er kilt fast i en kløft mellom to fjell 959 moh.